); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Am  citit despre un poem al lui Merejkovski  intitulat “ Coralii” in care spune despre corali  ca sunt  cele mai fragile vietuitoare din mare.Pentru a se apara si a trai ,ei se inconjoara  de aceasta  materie  dura numita  chiar coral . Tocmai aceasta lipsa de comunicare cu exteriorul , aceasta  autoaparare ii omoara.

Noi oamenii, fiinte fragile deopotriva, procedam la fel. Ne spunem ca lumea este rea, ca ceilalti nu merita suportul nostru. Ne spunem  ca tot ceea  ce trebuie sa facem e sa avem grija de noi, sa ne protejam. De cele mai multe ori ne educam  copiii astfel  si chiar daca  le transmitem un alt mesaj verbal, faptele noastre spun cu totul altceva.

Daca aflam de un semen al nostru, fie in suferinta, fie pe  moarte , manifestam  un soi de curiozitate impletita cu putina compatimire si , apoi, multumiti, ne ducem vietile mai departe  in impietrirea inimilor noastre. Un gest frumos, un zambet, o vorba buna, o rugaciune , o deschidere a inimii sunt  intotdeauna de folos.

In fata nedreptatilor vietii, a minciunii , a rautatilor, alegem sa ne iritam, sa ne maniem. Sa ne maniem este usor, este o activitate  care necesita energie  si aproape  ca suntem  convinsi ca ne-am facut datoria ca oameni. Si daca am incerca sa nu-i  raspundem raului cu rau? La urma urmei, matematic  vorbind, daca  raului existent  i-am atribui,pentru usurinta calculului valoarea  (-1), a ii raspunde cu o atitudine negativa, fie  si de (-0,5), suma  lor va genera o si mai mare negativitate, lucrurile se vor inrautati. In schimb , trezirea la viata a inimii si cugetului fiecaruia dintre noi  ne vor calauzi catre cautarea unei rezolvari, a unor solutii, a schimbarii  tiparelor de gandire si vor genera  pozitivitate in vietile noastre.

Sta in vointa noastra sa alegem  sa ne deschidem  inimile, sa alegem  bunatatea, empatia, unitatea , sa alegem  sa fim frumosi in suflet! Sa fim oameni, nu corali!