); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Asociatia Investeste in Sanatate se implica in lupta impotriva cancerului!

Impreuna putem invinge cancerul!

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au organizat în 10 martie 2018, in parcul Alexandru Ioan Cuza, Semimaratonul caritabil Run for life pentru susţinerea luptei împotriva cancerului. Competiţia s-a desfăşurat în parteneriat cu asociaţiile sportive RO Club Maraton şi Elite Running. Asociatia Investeste in Sanatate a fost partener media al evenimentului

Evenimentul a mobilizat un numar de 400 de participanti la cursele de 3,5 km, 10 km si semimaraton. De asemenea, au fost prezente marile personalitati sportive ale Romaniei: Uca Marinescu, Doina Melinte, Monica Iagar, Elisabeta Lipa, Maricica Puica Aceasta actiune caritabila a fost o pledoarie pentru viata, pentru sanatate, pentru solidaritate umana si pentru lupta impotriva maladiei secolului XXI, cancerul.  Anual, in intreaga lume se inregistreaza sapte milioane noi de cancer si se estimeaza ca decesele provocate de cancer vor deveni principala cauza de deces in tarile industrializate, incidenta si prevalenta acestei afectiuni fiind in crestere.

Obiectivul principal al acestui semimaraton a strângerea banilor necesari pentru achizitionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigatii suplimentare pentru pacientele al caror rezultat la testul Babes-Papanicolau nu a fost unul concludent. De asemenea, se are în vedere amenajarea compartimentului post-anestezie din cadrul Institutului Oncologic Fundeni. Este necesara amenajarea unui spatiu dedicat copiilor carora li se efectueaza proceduri de RMN cu anestezie, respectiv, radioterapie cu anestezie.

Pentru strangerea resurselor necesare realizarii celor doua cauze caritabile a fost initiata o campanie de strangere de fonduri, sustinuta media de Trinitas Tv.

Facebook.com/RunForLifeRomania

Acest semimaraton este o acţiune în plus din lungul şir al iniţiativelor de constientizare, responsabilizare si solidaritate umana derulate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în lupta împotriva cancerului, cu binecuvantarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.