); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Iarna are farmecul ei, insa, in mod clar nu este prietena pielii. Vremea rece si umiditate scazuta, aerul uscat  ne agreseaza pielea si o fac sa isi piarda elasticitatea.Ea devine uscata, cu aspect tern si mai predispusa la ridare. Cele mai afectate sunt persoanele cu ten sensibil si cele cu ten uscat, precum si copiii cu dermatita atopica.In sezonul rece, datorita conditiilor de mediu, ni se poate schimba tipul de ten : tenul gras devine normal, tenul normal devine sensibil , iar tenul uscat se deshidrateaza si mai mult.Pentru a ne mentine pielea sanatoasa in acest sezon sa  incercam sa tinem cont de recomandarile de mai jos :

1.Sa evitam sa ne spalam cu apa fierbinte. Dusurile cu apa fierbinte par o adevarata binecuvantare, insa sa nu uitam ca ele nu fac decat sa afecteze pielea  uscata care este deja agresata de aerul rece. Indicat este ca apa sa fie calduta si dupa baie sa aplicam o lotiune pe corp.

2.Sa ne hidratam cat mai mult. Iarna spre deosebire de vara, suntem tentati sa bem mai putina apa,  sa ne hidratam adecvat este unul din secretele mentinerii frumusetii pielii in sezonul rece. Band suficienta apa  ajutam organismul sa elimine toxinele . Totodata, daca ne deshidratam, pielea pierde din volum si apar ridurile. Asadar, sa ne hidratam !

3.Sa nu uitam de protectia solara. E adevarat ca tendinta generala este sa ne protejam vara, dar si iarna avem mare nevoie, mai ales atunci cand petrecem mult timp in aer liber.Nevoia de protectie solara creste cand este zapada pentru ca aceasta reflecta efectiv lumina soarelui pe fata noastra.

4.Crema de fata potrivita pentru sezonul rece. In mod evident, crema de fata care ne era de mare folos vara, nu va mai da acelasi randament iarna.Pentru cele mai bune rezultate este bine sa alegem o crema de fata hidratanta cu o baza de ulei care este mult mai eficienta la temperaturi scazute.

5. Sa evitam produsele care contin alcool. Fie ca vorbim despre produse pentru ingrijirea parului, a tenului sau pentru corp, este bine sa le evitam pe cele care contin alcool. Pe de o parte, alcoolul deshidrateaza, iar pe de alta parte dupa aplicarea unui produs cu alcool apare o senzatie de racorire .

6.Balsamul de buze, mereu prezent.Buzele au foarte mult de suferit din cauza frigului, de aceea, intotdeauna sa avem la noi un balsam de buze nutritiv si reparator, dar si cu factor de protectie SPF15.

7.Sa ne ingrijim de mainile noastre! Mainile,coatele, picioarele, genunchii au nevoie de ingrijire sporita pe timpul iernii. Specialistii recomanda produsele care contin unt de Shea, glicerina, uleiuri minerale.

8. Sa nu uitam de podoaba capilara! Cat e iarna de lunga, obisnuim sa ne aparam de frig facand uz fie de gluga, fie de sapca sau caciula. Acest fapt afecteaza atat aspectul parului, precum si sanatatea lui, devenind mai uscat, mai fragil.Specialistii ne sfatuiesc sa evitam uscatorul de par, sa folosim un sampon mai bland si sa folosim balsamul de par.

Investeste in Sanatate ! Investeste in Tine!