); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Mult prea adesea iarna inseamna doar hibernare, o lipsa a dorintei de a iesi, de a face lucruri.Soarele este tot mai putin prezent, zilele sunt tot mai scurte si reci, entuziasmul de a face lucruri este si el in scadere.Parca ne simtim fara energie, fara vlaga. Pentru a avea mai multa energie, pentru a ne simti bine in corpul nostru si pentru a putea fi productivi, avem nevoie sa facem miscare, sa facem sport. Este iarna, un anotimp care, prin prezenta zapezii aduce multa bucurie copiilor, insa poate aduce si adultilor pasionati de sporturile de iarna.Originile sporturilor de iarna sunt, fara indoiala , utilitare. Treptat, acestea au devenit si modalitati de petrecere a timpului liber, ceea ce e de inteles daca ne gandim la frumoasele peisaje montane de iarna.Intre sporturile de iarna, schiul castiga tot mai multi fani, mici si mari.Se spune ca  primul schior a fost o femeie,  Skade , zeita nordica a frumusetii si a dragostei, iar ea, in mod clar, a inzestrat  acest sport cu multe beneficii pentru sanatate.Daca veti lua in considerare acest top 7 beneficii ale acestui sport, exista suficiente motive pentru a va pregati pentru o binemeritata vacanta .

1.Aerul curat si sanatos de munte.Dintotdeauna medicii au prescris aerul de munte ca si remediu natural pentru astmul bronsic si pentru alte boli respiratorii . Aerul proaspat al muntelui este lipsit de poluarea urbana si de vaporii toxici cu care ne-am obisnuit in marele orase.Pentru persoanele care sufera de alergii sau probleme respiratorii , o vacanta la schi are beneficii semnificative.

2.Imbunatatirea sanatatii aparatului cardiovascular.Combinatia intre altitudinea ridicata si frecventa cardiaca ridicata va imbunatati sanatatea aparatului cardiovascular .Cu o frecventa cardiaca ridicata, in corp va creste circulatia sangelui, ceea ce va determina muschii sa atraga mai mult sange si oxigen si astfel se vor arde mai multe calorii intr-un timp cat mai rapid.

3.Sanatate pentru sistemul muscular si cresterea flexibilitatii. Schiul este unul din putinele sporturi care pun in miscare toti muschii, oferindu-va un antrenament total.Fie ca va stabilizati pozitia de schi, va aplecati, va intoarceti ,sariti sau schiati efectiv, muschii dumneavoastra sunt mobilizati rand pe rand.De fiecare data cand iesiti pe partie, muschii sunt lucrati si intariti.

4.Acces la vitamina D, vitamina soarelui.Chiar daca temperaturile nu sunt generoase, inaltimile statiunilor de schi va garanteaza mai multe zile insorite decat inaltimile joase.Acest lucru este minunat caci va permite accesul la doza importanta de vitamina D care va va stimula imunitatea si imbunatati starea generala de sanatate

5.Schiul combate depresia si stresul. Datorita endorfinelor pe care corpul le elibereaza in timpul exercitiilor fizice, orice activitate fizica imbunatateste starea de spirit.Cu endorfinele la maxim, corpul si mintea vor fi mai bine echipate pentru a lupta impotriva stresului si a depresiei.

6.Somn linistitor si revigorant.Datorita faptului ca veti face miscare  mai toata ziua , in mod garantat la sfarsitul zilei veti fi obositi.Stres redus, exercitii fizice, endorfine eliberate , toate acestea va vor ajuta sa va controlati somnul, sa va odihniti mai bine si sa reveniti din vacanta mai odihniti, mai refacuti si intineriti.

7.Schiul ajuta la mentinerea unei greutati normale .Potrivit expertilor in fitness, intr-o vacanta de schi puteti pierde pana la 5kg, adica mult mai bine decat in cateva sesiuni transpirate in sala de gimnastica.

Investeste in Sanatate!Investeste in Tine!